Jerk spice

Jerk spice

Je vindt dit specerijenmengsel niet kant-en-klaar in onze winkel, maar wel het recepten de meeste ingrediënten.

Eerst het droge mengsel. We hebben het iets aangepast aan het gebruik van merkén, een gerookte chili waaraan korianderzaad, komijnzaad en zout is toegevoegd. Het recept is bomvol smaak, mede door het gebruik van de wilde kruiden (géén peterselie), de gerookte zwarte peper uit Ecuador (in plaats van 'gewone' zwarte peper).  

▢ 1 eetlepel uienpoeder
▢ 1 eetlepel knoflookpoeder
▢ 1 eetlepel merkén
▢ 1 theelepel piment (malen)
▢ 1 theelepel zout
▢ 1 theelepel bucay (malen)
▢ ½ theelepel nootmuskaat (malen)
▢ ½ theelepel kaneel (malen)
▢ 1 eetlepel bruine suiker
▢ 1 theelepel wilde tijm
▢ 1 eetlepel wilde oregano

Maar het kan ook anders, met een verse rub, natuurlijk op basis van merkén, of verse chilipepers naar keuze, met een halve gele ui, halve verse knoflook, bosje slaui, tijm, bruine suiker en - onmisbaar - piment.  

▢ 1 eetlepel merkén
▢ 1 theelepel piment (malen)
▢ 1 theelepel zout
▢ 1 eetlepel bruine suiker
▢ 1 theelepel wilde tijm

Voor de marinade gebruik je 2 dl water. Maak het mengsel met het water fijn in de blender en gebruik het als rub voor je jerk-vlees dat traditioneel bestaat uit (wild) varkensvlees

 

 

Back to blog