Collectie: Chilipeper

Wij zijn gespecialiseerd in peperkorrels, maar versmaden de chilipeper niet. U vindt bij ons de pure chilipeper uit Frans Baskenland bijvoorbeeld. Sinds 2016 verkopen wij de Piment d'Espelette uit Aïnhoa, een plaatsje op de Spaans-Franse grens. Deze Espelette ks een grof gemalen  'poeder' handmatig geoogst, verwerkt tot het poeder (Piment d'Espelette), tot puree en een smakelijk gelei, helemaal in de lijn van de culinaire tradities van Frans Baskenland.

Chilipeper is ook verwerkt in enkele van onze blends: de japanse togarashi chili in Shichimi, de Indiase teja-peper in Punjabi masala, de kashmiri chili in Kashmiri masala, de gerookte jalapeño-chili in onze Adobo chipotl  en Aleppo chili (pul biber) in Baharat.

De nieuwste chili-telg in ons assortiment is de merkén of merquén, het diplomatieke, lees strategische antwoord van de Chileense Mapuche op de gewelddadige verovering van hun land door de conquistadores, het samengaan van hún geitenhoornchili en de vanuit Europa meegebrachte koriander en komijn. Eén van de klassieke voorbeelden van de 'Columbian exchange' van producten en gewointen uit de Oude en Nieuwe wereld.

 

Chilipeper